onsdag 2 april 2008

Paggan flörtar med borgarna

Leif Pagrotsky, före detta minister och S-riksdagsman för Göteborg, vill regera med borgarna efter nästa val. Det skriver han i veckans S-krönika i Göteborgsposten. Pagrotsky är rädd för att SD kommer att få en roll som vågmästare i riksdagen och det vill han förhindra med blocköverskridande politik.

”Alla är medvetna om risken att sd i nästa val vinner de få nya väljare de behöver för att komma in i riksdagen. Det vore därför oklokt av övriga partier att alltför hårt binda upp sig för alternativ som kan bädda för vågmästarställning och makt för sd. I stället bör vi hålla dörren öppen för andra alternativ.”

Frågan är då bara vilka borgerliga partier som Paggan vill krypa till sängs med. Han kan väl knappast syfta på ärkefienden moderaterna. Troligen inte heller (fp) som ideligen försöker profilera sig med en tuffare integrationspolitik. Kristdemokraterna är så illa ute att de riskerar att åka ur riksdagen 2010. Kvar återstår då centerpartiet som socialdemokraterna har samarbetat väl med i svensk modern politisk historia. Kruxet är bara att Maud Olofsson totalt stöpt om sitt parti från folkrörelse med starkt socialt patos till regeringens nyliberala fanbärare. Å andra sidan kanske det passar Mona Sahlins högersossar som handen i handsken. Sverigedemokraterna passar det hur som helst. Vi känner våra väljare och vet att ett sådant drag i ett slag kommer att ge oss massor av röster från såväl arbetslösa svenskar som från LO-kollektivet. Vi ses på göteborgsbänken Leif!

Inga kommentarer: