torsdag 31 januari 2008

S tappar LO-folk till SD

I förra veckan kunde vi läsa att sekreteraren i LO:s styrelse i Sölvesborg lämnade socialdemokratin för att ansluta sig till den sverigedemokratiska rörelsen. Han blev givetvis utesluten ur LO. Om man som LO-medlem engagerar sig politiskt förväntas man engagera sig i socialdemokraterna. Övriga partisympatier kan accepteras med ett undantag dock - Sverigedemokraterna.

Detta har givetvis sin förklaring. S är fruktansvärt rädda att förlora viktiga röster till SD i valet 2010. För inte så länge sedan visade en undersökning att 5,8% av medlemmarna i IF Metall, Pappers och Grafikerna skulle välja SD om det vore val idag.

Här i Göteborg har kommunstyrelsens ordförande (och fd Metallbasen på SKF) Göran Johannson försökt profilera sig med sverigedemokratiska argument i invandringsfrågor. Detta ökar sakta men säkert stödet för SD i socialdemokraternas traditionella väljargrupper. I valet om två år siktar SD Göteborg på minst fem mandat i kommunfullmäktige, och med tanke på socialdemokraternas tilltagande ängslighet ser det målet fullt realistiskt ut.

Inga kommentarer: