tisdag 25 november 2008

"Staten måste köpa Volvo PV"

Staten måste köpa Volvo PV. Det menar rektorn för Handelshögskolan i Göteborg, Rolf Wolff i en debattartikel i Dagens Industri. Wolff understryker att den industriella kompetens som riskerar att gå förlorad om Volvo Personvagnar och Saab Automobile försvinner aldrig kan återskapas.

Extraordinära tider kräver extraordinära lösningar, hävdar rektorn för Handelshögskolan. I USA och Tyskland ställer regeringarna upp för den inhemska fordonsindustrin. I Sverige tiger regeringen still. I stället för att reaktivt hantera varslen bör svenska staten ta tillbaka Volvo PV till Sverige och säkerställa dess och Sveriges industriella framtid, skriver Wolff.

Som göteborgare och sverigedemokrat drar man givetvis en parallell till varvskrisen som slog hårt mot vår stad. Mycket av den kompetens som byggdes upp genom generationer gick då förlorad på grund av socialdemokraternas usla hantering av krisen. Man kan bara hoppas att den borgerliga regeringen inte upprepar detta misstag, utan agerar utan ideologiska skygglappar i ett läge då mer än vi anar står på spel.

Inga kommentarer: