onsdag 25 maj 2011

Inget trafikljus i regionen

Ampel är det tyska ordet för trafikljus som har fått ge namn åt det politiska koalitionsalternativ som består av socialdemokrater, liberaler (som i Tyskland är gula) och ett grönt parti. Västra Götalandsregionen styrdes tidigare av en trafikljuskoalition bestående av S-FP-C, men valresultatet gjorde det nödvändigt att byta ut det mindre gröna partiet (C) mot det större (MP) för att uppnå majoritet. I veckan sprack dock förhandlingarna efter att motsättningar uppstått mellan företrädarna för FP och MP.
Att S-FP-MP-samarbetet inte kom till stånd är bra av två skäl. Politiskt vore det direkt skadligt att ha en styrande majoritet med en så tydlig vänsterliberal profil. FP och MP är de två partier som ideologiskt står längst ifrån Sverigedemokraterna, och regionens invånare skulle fram till nästa val få leva med beslut som går stick i stäv med svenska värderingar. Av strategiska skäl hade det varit ett stort framsteg för SD att ingå i en styrande majoritet, men när så nu inte blir fallet får det ändå betraktas som en seger att vi behåller vår vågmästarroll i regionfullmäktige. Därmed har vi ett direkt avgörande i frågor där blocken står mot varandra.

fredag 20 maj 2011

DSK ute ur leken

Dominique Strauss-Kahn är ute ur leken och det franska socialistpartiet måste nu hitta en ny kandidat inför nästa års presidentval. Marine Le Pen är den enda franska politiker av rang som entydigt tagit parti för städerskan och inte för direktören. Hennes tydliga ställningstagande kommer att ge många sympatier i ett land där folket har tröttnat på att den härskande politiska och ekonomiska klassen ofta kommer för lindrigt undan.

torsdag 19 maj 2011

Valseger!

Omvalet blev en stor framgång för Sverigedemokraterna i Västra Götaland. Vi ökade från 4,4% till 5,8% och erövrar ytterligare två mandat.
Valrörelsen har inneburit ett massmedialt genombrott för partiet på regional nivå med slutdebatten i SVT som kronan på verket. Partiet höll sin valvaka i på Skansen Kronan i centrala Göteborg där regionala företrädare men även riksdagsmän närvarade. Med anledning av att partiet behåller sin vågmästarställning mellan blocken intervjuades jag av TV4 Göteborg och SVT Västnytt dagarna efter valet.

Den nya RF-gruppen kommer att bestå av följande nio ledamöter:

Göteborg: Patrik Ehn, Daniel Rondslätt och Thomas Åvall
Bohuslän: Michael Andersson och Birgit Martinsson
Norra Älvsborg: Jimmie Stranne och Birgitta Kullvén
Södra Älvsborg: Tommy Larsson
Skaraborg: Hanna Wigh

Jag vill rikta ett stort tack till dem som lade sin röst på partiet. Jag vill också passa på att tacka de 1353 väljare som personröstade på mig. En fjäder i hatten för SD Göteborg är att partiet nu är tredje största parti på Hisingen med ett väljarstöd på 7,6%.

För dig som vill ta del av all mediabevakning av partiet i omvalet rekommenderas regiongruppens hemsida.

lördag 7 maj 2011

Med anledning av bilbränderna i Tynnered

Med anledning av bilbränderna i Tynnered höll Sverigedemokraterna idag ett mycket uppskattat möte på Frölunda Torg. Jag inledde mötet med följande anförande.

/ Patrik Ehn

Sverigedemokraterna vill ha ett tryggt Göteborg där vi tar gemensamma krafttag mot kriminaliteten. För oss är det oacceptabelt att hundratals bilar brinner och att räddningstjänsten attackeras när den kommer till undsättning. De ansvariga för dessa bränder och angrepp är givetvis de som utför dåden, men också de politiker till höger och vänster som genom en huvudlös invandringspolitik skapat ett växande utanförskap och ett samhälle på gränsen till sönderfall.

Jag brukar jämföra integrationspolitiken med en bil. Man måste använda både broms och gas för att på ett tryggt och säkert sätt kunna ta sig fram. Vi måste trycka på gasen så att de som kommer hit snabbare blir svenskar, men vi måste också bromsa invandringen så att vi inte bara fyller på det utanförskap som redan finns.

Boendemiljön är mycket viktig för människors hälsa och det är ingen av de boende i Tynnered och Backa som mår bra av det som pågår nu. Därför måste vi på längre sikt skapa ett modernt folkhem. Sverige måste hitta tillbaka till en känsla av gemenskap för att sedan kunna skapa framtidens välfärd genom utbildning, forskning och arbete. En vi-känsla i landet, att vi hjälper varandra och vill bidra till det gemensamma är avgörande för att vi ska kunna upprätthålla en solidariskt finansierad välfärdsstat.

fredag 6 maj 2011

Valrörelse!

Partiets valkampanj är inne i sitt slutskede och vi har hunnit ha partiledaren på besök i Skaraborg, Dalsland och Bohuslän. Partiet ställer upp i fyra radiodebatter och i SVTs slutdebatt. Som gruppledare har jag medverkat i teveinslag i SVT Västnytt och i TV4 Väst. Jag har också haft möjlighet att få presentera mig i det senaste numret av Regionmagasinet som når närmare 750 000 hushåll i Västra Götaland.

För dig som vill ta del av all mediabevakning av partiet i omvalet rekommenderas regiongruppens hemsida.